Sejfudin Tokić u Maglaju: Sudbina Bosne je u rukama Bošnjaka

15.06.2015. 13:06 0

Konferencijska sala Nove gradske ''Vali Recep Yazicioglu'' džamije u petak u večernjim satima bila je mjesto održavanja tribine na kojoj je govorio Sejfudin Tokić, bh. političar i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

Na tribini kojoj je prisustvovalo više desetina građana Maglaja Sejfudin Tokić govorio je o opstanku Bosne i Bošnjaka a s posebnim osvrtom na situaciju u manjem bh. entitetu. 

On je naglasio kako je sudbina Bosne samo u rukama Bošnjaka te kako u narednim godinama treba biti oprezan svaki Bošnjak, a razlog tome je Deklaracija SNSD-a od aprila 2015. godine kojom se predlaže da Narodna skupština Republike Srpske, kao najviši organ strane potpisnice svih aneksa Dejtonskog sporazuma, treba da donese odluke o samostalnosti Srpske kao načinu ostvarivanja njenog ustavnopravnog položaja u Dejtonskoj BiH. 

Tokić se osvrnuo i na objavljivanje rezultata posljednjeg popisa stanovništva, a kako je on kazao neko želi izbrisati i broj Bošnjaka umanjiti za skoro 400,000.

- Pokušavaju nekom metodologijom, koja nije po zakonu napraviti da nas bude manje, kazao je on. 

Također ovaj bh. političar koji je prije nekoliko sedmica u Banjoj Luci lišen slobode, a zatim nakon ispitivanja i pušten govorio je kako je imao sastanke sa najistaknutijim Bošnjacima, te kazao kako isti oni nemaju nikakav nacionalni cilj te ne znaju kuda vode narod. 

Tokić je govorio i o stanju u manjem bh. entitetu te kazao kako RS opstoji još na tri grada, te je izrazio svoju zabrinutost ponašanjem vlasti manjeg bh. entiteta prema Bošnjacima povratnicima u ovaj dio Bosne i Heregovine. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.