maglajinfo.com
vijesti maglaj 566

Član KBS ''Escobar''

Selveru Mahmiću pripala titula najuspješnijeg sportiste Maglaja za 2018. godinu

23.02.2019. 14:18 0

Selver Mahmić najuspješniji je sportista Maglaja za 2018. godinu prema izboru RTV Maglaj. Mahmić je član KBS ''Escobar'' te državni i balkanski prvak u kick boxu!

Na svečanosti koju je sinoć u Maglaju po 13. put organizovala RTV Maglaj pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića, proglašeni su najbolji sportisti i sportiskinje u pet kategorija izbora, a urečena su i Specijalna priznanja i Nagrade za životno djelo za 2018. godinu.

Priznanje za razvoj omladinskog sporta pripalo je Školi rukometa RK ''Maglaj'', a žiri je u ovoj kategoriji nominovao još i KK ''Maglaj'' i SRD ''Bosna''.

Salim Bradarić proglašen je za najuspješnijeg sportistu-invalida. Bradarić je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide. Konkurenti Bradariću bili su članovi ekipe IOK i to Ramo Bradarić i Salim Rahmanović.

Trener u Odbojkaškom klubu Maglaj Tarik Gračić ponio je titulu najboljeg sportskog radnika u 2018. godini a Žiri izbora nominovao je i Senada Suljakovića, člana Uprave RK ''Maglaj'' te Mirzu Mujkanovića, direktora NK ''VIS Simm-Bau'' Kosova.

Najuspješniji sportski kolektiv prema izboru Žirija u prošloj godini bio je Odbojkaški klub ''Maglaj''. Kadetkinje ovog kluba su dvostruke federalne prvakinje, a seniorke su najuspješnije u Superligi FBiH - Sjever.

Za ovo priznanje Žiri je nominovao i juniore NK ''Novi Šeher'' i NK ''VIS Simm-Bau''.

Selver Mahmić najuspješniji je sportista Maglaja za 2018. godinu prema izboru RTV Maglaj. Mahmić je član KBS ''Escobar'' te državni i balkanski prvak u kick boxu. Za ovo priznanje konkurisali su još i Edo Mehinagić, član RK ''Maglaj'' i Eda Muhamedović, odbojkašica u OK ''Maglaj'' te juniorska reprezentativka BiH.

Tri Specijalna priznanja dodjeljena su preminulom Sabahudinu-Bahi Borovčeviću, članu IOK ''Autoservis Huso'' te Ljilji Slišković, sportistkinji-invalidu i Emiru Mečeviću, članu Streljačkog kluba Maglaj koji je prošle godine bio jedan od najuspješnijih u Ligi mladih Streljačkog saveza FBiH.

Dobitnik Nagrade za životno djelo je Borivoje Miljković, koji je gotovo pedeset godina života posvetio invalidskom sportu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.