maglajinfo.com
vijesti maglaj 1875

Pod vedrim nebom

Mještani Alića, Bradića i Novog Šehera sedam sati čekali obećane informacije ispred općine Maglaj

10.05.2016. 21:57 0

Vlasnici totalno uništenih objekata iz Alića, Bradića i Novog Šehera, njih 17 danas je pod vedrim nebom provelo dan čekajući ispred zgrade općine Maglaj obećane informacije sa sastanka koji je danas trebao biti održan u Sarajevu između načelnika općine Maglaj, Mehmeda Mustabašića i predstavnika Vlade FBiH.

Kako su nam kazali mještani oni su ispred zgrade općine Maglaj danas proveli sedam sati čekajući u nadi da će načelnik općine Maglaj Mehmed Mustabašić doći sa sastanka iz Sarajeva i pružiti im informacije vezano za njihov problem međutim od 12 do 19 sati ispred općine Maglaj niko se nije pojavio, niti je načelnik odgovarao na njihove telefonske pozive. 

Podsjećamo danas je u zgradi Vlade FBiH trebao biti održan sastanak između načelnika općine Maglaj i njegovih saradnika te predstavnika Vlade FBiH na kome se trebalo razgovarati o problemu mještana Alića, Bradića i Novog Šehera koji su u ponedjeljak od 7 do 15 sati držali u potpunoj blokadi zgradu općine Maglaj.

Tokom protesta u ponedjeljak dogovoreno je da se načelnik nakon sastanka danas u 13 sati u Maglaju sastane sa mještanima i pruži im informacije sa sastanka, ali to se nije desilo. 

Kako su nam kazali mještani oni će sutra ponovo po informacije u zgradu općine Maglaj u 8 sati, a ukoliko informacija ne bude, oni su odlučni u nedjelju, 15. maja ponovo blokirati magistralni put M17. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.