Četvrtak, 14. augusta 2014. godine u periodu od 11:00 do 13:00 sati

'Sigurna mjesta za djecu': Radionica za roditelje i djecu ispred JU Dječiji vrtić Maglaj

12.08.2014. 14:11 0

SOS Dječija sela BiH će održati kreativno – edukativnu radionicu na lokaciji projekta 'Sigurna mjesta za djecu' ispred JU Dječiji vrtić Maglaj u četvrtak, 14. augusta 2014. godine u periodu od 11:00 do 13:00 sati.

Pozivamo svu djecu i roditelje iz Maglaja da se pridruže našem mobilnom - edukativnom Superbus timu. Tokom radionice učesnici će moći koristiti velike drvene igre, materijal za žongliranje, društvene igre, didaktički materijal za najmlađe, imati priliku naučiti kako izraditi jednostavnu rukotvorinu i sl. Radionica će se održati na otvorenom, te su svi roditelji sa djecom sa područja Opštine Maglaj dobrodošli - stoji u saopštenju SOS Dječija sela BiH

 

Intervencija SOS Dječijih sela BiH na nedavne poplave i aktivirana klizišta koja su pogodila i Opštinu Maglaj, se odnosi na uspostavljanje okruženja prilagođenog djeci kako bi ih zaštitili.

 

"Sigurna mjesta za djecu" su mjesta gdje djeca mogu sudjelovati u edukativnim i zabavnim aktivnostima, igrati se, te dobiti psihosocijalnu podršku kako bi se oporavili od traume, što uključuje i potporu njihovim roditeljima.

SOS Dječija sela BiH od mjeseca maja rade na rekonstrukciji dijela objekta JU Dječijeg vrtića Maglaj, te čišćenju i pripremi terena i igrališta oko vrtića gdje će se u narednom periodu najugroženijim porodicama sa djecom, sa područja opštine pružati i dodatna podrška u procesu oporavka od poplava.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.