20.11.2013.

Sjećanje na Adamira Kojadinovića (1989 - 2013)

19.04.2014. 17:23 0

Srijeda, 20. novembar 2013. godine bio je posljednji dan koji je živio r. Adamir Kojadinović, 24 -godišnji mladić iz Ulišnjaka, naš sugrađanin, prijatelj, brat i sin. R. Adamir smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se te srijede dogodila u naselju u kome je živio, u Ulišnjaku kod Maglaja.

Dvadesetog aprila tekuće godine navršit će se punih 5 mjeseci kako je pod nesretnim okolnostima u Ulišnjaku kod Maglaja život izgubio 24 - godišnji mladić Adamir Kojadinović. U istoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno je nekoliko Adamirovih prijatelja.

 

"Četvorica mladića iz naselja Ulišnjak automobilom „Audi“, registarskih oznaka E27-J-090 iz još neutvrđenih razloga krenula su u u pravcu Zavidovića i samo kilometar dalje, vjerovatno zbog velike brzine, izletjeli s puta i udarili automobilom u drvo. U stravičnom sudaru na licu mjesta je poginuo Adamir Kojadinović (1989.), dok su teže povrijeđeni D.M., J. M. i A. H., stari između 16 do 22 godine", objavio je tada List Avaz. 

 

Naselje Ulišnjak ostalo je te kobne večeri bez jednog mladića koji je kako su drugi o njemu kazali bio finog ponašanja, momak koji je imao želju pomoći, momak koji je nerijetko učestvovao i u dobrovoljnim akcijama koje su se organizovale u ovom naselju.

 

Gradio je, družio se i učestvovao, a prošlih dana njegovi prijatelji iz naselja Ulišnjak podizali su i gradili njemu spomen - obilježje koje će čuvati od zaborava sjećanje na Adamira, i biti opomena da život ne traje koliko mi želimo, već onoliko koliko On želi. 

 

Neka Uzvišeni Adamiru podari džennet i vječni rahmet, a njegovim roditeljima, rodbini i prijateljima sabura bez njihovog Adamira. 

 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.