Petak, 2. septembar

Sjećanje na neka davna vremena: Otvaranje izložbe ''EX FILES - Maglaj kakvog smo voljeli''

1.09.2016. 22:15 0

U petak 2. septembra u 20,30 sati u skladištu Mapexa u Maglaju bit će otvorena izložba pod nazivom ''EX FILES – Maglaj kakvog smo voljeli''. Podršku ovom projektu kojeg realizuju mladi Maglaja okupljeni oko Udruženja Dictum factum, dala je Općina ali i brojni sponzori.

- Maglajlije su širom otvorile vrata svojih domova, podijelili s nama sjećanja na neka davna vremena, dozvolili da prelistamo njihove stare albume. Nažalost, mnogo je porodičnih arhiva uništeno i otišlo u nepovrat. Naš cilj je podsjetiti građane na bogatu kulturnu tradiciju i život grada, rekao je Adi Softić, predsjednik UO Udruženja mladih Dictum factum. 

Doprinos izložbi, pored Maglajlija, dali su i vrhunski fotografi među kojima je i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva Milomir Kovačević Strašni koji je neke od svojih najljepših potreta snimio na ulicama Maglaja.

Maglajlije će biti u prilici da vide i radove Minje Ramović, Eldara Emrića, Vjekoslava Bojata, Fuada Čičkušića i Gorana Panića.

„EX FILES – Maglaj kakvog smo voljeli“ imat će nekoliko segmenata, od eksponata koji podsjećaju na nekadašnji načina života, preko kulture, sporta pa do odjeće kakva se nosila nekada. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.