maglajinfo.com
vijesti maglaj 1940

Rupe promjera i do jednog metra

Katastrofalno stanje sjevernog ulaza u Maglaj

13.02.2015. 20:30 0

Problem neadekvatnih puteva u Maglaju i okolnim naseljima već odavno je poznat. Neki se putevi i ulice s vremena na vrijeme saniraju, dok drugi ostanu u potpunosti zapušteni. Put koji vodi sa glavne petlje u Jelovcu kod Maglaja prema centru grada u katastrofalnom je stanju. Tome svjedoče i fotografije iz naše foto galerije.

Vozači, građani i svi oni koji koriste sjeverni ulaz u Maglaj kako bi došli do krajnjeg odredišta gube strpljenje kada je u pitanju vrijeme kada će konačno biti saniran kolovoz koji od glavne petlje u Jelovcu vodi u centar grada.

 

Od maja mjeseca 2014. godine kako je nabujala Bosna odnijela dio puta koji od južnog ulaza u naš grad vodi do Maglaja, sve je više građana koji koriste sjeverni ulaz u Maglaj.

 

Dionica kolovoza u sjevernom dijelu grada i prije katastrofalne poplava bila je u jako lošem stanju, a posljednjih sedmica situacija je kulminirala. 

 

"Stanovnik sam Jelovca i nekoliko puta dnevno koristim ovaj ulaz u naš grad, ali nemam riječi kojima bih opisao stanje u kome se nalazi ova dionica puta, od petlje pa sve do tržnog centra MAG", vidno razočaran kazao je sagovornik našeg portala. 

 

Na cesti se nalaze mnogobrojne rupe promjera i do jednog metra, koje mogu prouzrokovati štetu na automobilima, ali i saobraćajne nezgode. 

 

"Žao mi je onih koji po mraku i kiši prođu ovim putem pa kako nemaju mogućnost da vide rupe nalete na njih, često se desi da ovakve rupe prouzrokuju štetu na automobilu, a iste mogu uzrokovati i saobraćajne nezgode", kazao je naš sagovornik. 

 

Hoće li i kada će biti sanirana ova dionica puta od petlje u Jelovcu, ispod podvožnjaka pa sve do tržnog centra MAG ostaje da se vidi. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.