maglajinfo.com
vijesti maglaj 2037

Uručena priznanja onima koji su pomogli obnovu škole

Školskom priredbom svečano obilježen Dan Prve osnovne škole Maglaj

3.04.2015. 18:36 0

Iako se Dan Prve osnovne škole maglaj obilježava 16. maja ove godine Dan škole obilježen je nešto ranije kulturno - zabavnim programom kojeg su učenici u saradnji sa vrijednim nastavnim osobljem pripremili za ovu priliku.

Na početku školske priredbe riječima dobrodošlice obratio se direktor ove maglajske škole gdin. Admir Gračić koji je iskazao dobrodošlicu prisutnim zvanicama, roditeljima, nastavnicima, učenicima i učenicama, kao i predstavnicima JU Gimnazije "Edhem Mulabdić", MSŠ Maglaj, JU OŠ "Maglaj" i JU OŠ "Novi Šeher", koji su bili prisutni na današnjoj svečanosti. 

 

U svom obraćanju direktor Gračić osvrnuo se na prošlogodišnju katastrofalnu vodenu stihiju koja je poharala naš grad i spriječila učenike i učenice da 16. maja prošle godine svečano obilježe Dan škole.

 

Današnja priredba organizovana je nešto ranije kako bi veliki broj zvanica primio priznanja i zahvalnice za doprinos u obnovi i rekonstrukciji Prve osnovne škole, a nakon majskih poplava. 

 

Školska priredba koja je počela u 11:00 sati, i u kojoj su učešće uzeli članovi hora, dramske sekcije, ritmičke sekcije, folklora oduševila je sve prisutne. Ovom prilikom uručena su i priznanja vrijednom osoblju Prve osnovne škole koji su svojim radom u ovoj ustanovi stekli 10, 20 i 30 godina radnog staža. 

 

Uspješna saradnja i vidno zadovoljstvo svih prisutnih danas ostat će utisnuto u sjećanje na današnji dan. 

 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.