Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 409

Servisne informacije

Smanjuje se broj osoba u samoizolaciji na području općine Maglaj

2.04.2020. 17:48 0

U samoizolaciji na području općine Maglaj trenutno je 457 lica, što je za 193 lica manje nego jučer. U samoizolaciji novih je 7 lica a do sada je za 378 lica istekao period samoizolacije, navodi se u najnovijem pregledu servisnih informacija.

 

Nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa na području općine Maglaj. Timovi za kontrolu provedbe mjera samoizolacije Policijske stanice Maglaj redovno obilaze lica u samoizolaciji.

Nema zabilježenih slučajeva nepoštivanja mjera samoizolacije. Nema zabilježenih slučajeva nepoštivanja zabrane kretanja. Nema zabilježenih ekscesnih situacija.

KJD Maglaj nastavlja sa provođenjem preventivnih higijenskih mjera, vrši se dezinfekcija kontejnera i ulica.

Usluga vodosnabdijevanja pruža se u kontinuitetu, bez planiranih prekida. Apeluje se građanima da racionalno i namjenski troše pitku vodu. Odvoz komunalnog otpada vrši se prema redovnom rasporedu.

Crveni križ Maglaj nastavlja sa akcijom dostave lijekova i namirnica starim i iznemoglim licima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.