maglajinfo.com
vijesti maglaj 1086

Zimska idila

Snijeg prekrio Maglaj: Zimske službe na terenu

3.01.2016. 00:21 0

Od subote navečer snijeg intenzivno pada i u Maglaju.

Prognoze meteorologa da će tokom vikenda biti hladno vrijeme sa snijegom i kišom su se obistinile. 

U Maglaju snijeg je počeo padati u subotu navečer i za kratko vrijeme prekrio grad.

Nakon intenzivnih snježnih padavina na terenu su i zimske službe koje rade na uklanjanju snijega sa kolovoza. 

Za nedjelju meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Više padavina u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Očekivana količina padavina u toku 24 h: u većem dijelu zemlje od 10 do 25, a u Hercegovini od 30 do 50, lokalno do 60 l/m2.

Visina sniježnog pokrivača u toku 24h: na sjeveru do 5, u ostalim područjima od 10 do 20, a na planinama do 30 cm. Temperature zraka u Bosno od -6 do -1. U Hercegovini jutarnja od 1 do 5, a dnevne od 4 do 8 °C.

- Prolazak fronte iznad naše zemlje negativno će djelovati na većinu populacije. Usljed pogoršanja praćenog zahlađenjem i padavinama, te većeg sadržaja vlage u zraku, hronični bolesnici i meteoropati imat će izraženije tegobe vezano za njihove bolesti, stoga trebaju umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju, saopćeno je iz FHMZ. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.