maglajinfo.com
vijesti maglaj 2358

Sportska dvorana Maglaj: Obavještenje za predsjednike UO-a, članove klubova i navijače

9.02.2016. 15:54 0

Iz menadžmenta Sportske dvorane u Maglaju danas su se obavještenjem obratili predsjednicima UO-a, članovima klubova ali i navijačima. Obavještenje vam u nastavku prenosimo u cjelosti.

U vrijeme treninga sportskih klubova sa područja općine Maglaj u Sportskoj dvorani odgovoran je klub koji koristi termin u Sportskoj dvorani, te sve eventualne probleme mora odmah evidentirati i prijaviti Rukovodiocu dvorane ili dežurnom licu u dvorani, te snositi troškove istog odmah na licu mjesta.

Za vrijeme utakmice klub organizator utakmice preuzima odgovornost i sve obaveze oko organizovanja javne priredbe i eventualne štete na Sportskoj dvorani i opreme u istoj. U dvorani nije dopušteno: pušenje, konzumiranje alkohola, pljuvanje, razbacivanje papira i drugih nečistoća po dvorani i gledalištu, izbacivanje guma za žvakanje po podu, parketu, spravama i gledalištu. 

Klub je u vrijeme utakmica otvorenog tipa dužan obavjestiti PS Maglaj i angažovati najmanje četiri (4) redara koja će biti na ulazu u dvoranu i tribinama Sportske dvorane, te voditi računa o redu u dvorani.

U posljednje vrijeme je učestalo lupanje u ogradu tokom trajanja utakmica, te Vas iskreno molimo da klubovi organizatori utakmice preko svojih predsjednika upozore na to svoje redare da strogo vode računa o tome, te putem oficijelnog spikera u dvorani prije početka utakmice upozore sve gledaoce o zabrani pušenja u dvorani i lupanja po ogradi Sportske dvorane Maglaj.

Kao što i sami znate dvorana je nova i renovirana, te je u zajedničkom cilju i interesu da kvalitetna bude na usluzi našim sportistima i građanima općine Maglaj u urednom i kvalitetnom stanju duži niz godina, a što je cilj svih uposlenika JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj, a nadamo se i svih sportskih klubova i građana općine Maglaj, korisnika dvorane.

Korisnici dvorane dužni su se pridržavati Kućnog reda dvorane i slušati upute osoblja Sportske dvorane Maglaj, te bez konsultacija sa Rukovodiocem dvorane ne poduzimati nikakve nedogovorene aktivnosti tipa dodatnih treninga, utakmica, korištenja trim sale, turnira, postavljanja reklama.

U slučaju nepridržavanja Kućnog reda od strane bilo kojeg korisnika, ovlaštena osoba može zatražiti udaljavanje osobe koja krši kućni red iz dvorane ili u slučaju većih nereda, udaljavanje svih osoba iz dvorane i zabrane ulaska u Sportsku dvoranu Maglaj za pojedince i klubove koji se ne pridržavaju pravila korištenja Kućnog reda kao i prijavu lica i organizatora utakmica PS Maglaj za nepoštivanje Kućnog reda u dvorani i traženje zaštite uposlenika i imovine Sportske dvorane Maglaj.

Za korištenje sportskog terena - parketa u dvorani svi učesnici treninga ili utakmice su dužni koristiti čistu sportsku obuću, te tokom trajanja sportskog događaja u dvorani nije dozvoljeno hodanje po parketu dvorane. Osim igrača, trenera i službenih lica sva ostala lica se ne mogu kretati po Službenim prostorima i parketu Sportske dvorane Maglaj.

Državno prvenstvo ili neki međunarodni turnir u organizaciji svog kluba klub organizator takmičenja dužan je najaviti Sportskoj dvorani Maglaj najkasnije 20 (dvadeset) dana prije organizovanja istog takmičenja, svaki drugi dogovor u kojem će biti isključen Dom kulture ''Edhem Mulabdić'' Maglaj i Sportska dvorana Maglaj te neobavješten u urednom roku neće se moći realizovati.

Klubovi su dužni raspored svojih prvenstvenih takmičenja dostaviti u Sportsku dvoranu Maglaj najmanje 15 (petnaest) dana ranije kako bi se pravovremeno mogao napraviti neometan rapored termina utakmica za sve klubove.

U nadi da će te ovo upozorenje shvatiti dobronamjerno, ali i krajnje ozbiljno a sve u cilju zaštite i dugoročnog kvalitetnog korištenja naše Sportske dvorane Maglaj, lijep pozdrav, navodi se na kraju obavještenja menadžementa maglajske dvorane. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.