maglajinfo.com
vijesti maglaj 2000

Sportska dvorana u Novom Šeheru: Najavljeni završni radovi

12.04.2016. 14:28 0

Jedan od najznačajnijih projekata za osnovnu školu u Novom Šeheru i općenito lokalnu zajednicu očekuje se u skorije vrijeme, a podrazumijeva dovršetak radova na sportskoj dvorani u Novom Šeheru.

Dosadašnji radovi podrazumijevali su tzv. grube radove i ugradbu stolarije, dok će nastavak radova obuhvatiti završno opremanje i stavljanje dvorane u svakodnevnu funkciju učenicima i ostaloj populaciji.

Prema našim saznanjima, projekat završnih radova na sportskoj dvorani u Novom Šeheru finansirat će Vlada ZDK, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te Općina Maglaj.

Sudeći prema izjavama gosp. Mehmeda Mustabašića, načelnika Općine Maglaj, završni radovi bi mogli ubrzo početi.

,,Obećavam da ćemo najduže do polugodišta osposobiti sportsku dvoranu u Novom Šeheru. Mislim da smo već tu finansijsku konstrukciju završili.'', potvrdio je očekivanja načelnik Mustabašić u obraćanju za Dan škole u OŠ ,,Novi Šeher'', 1. aprila 2016.  

Dugogodišnji radovi cjelokupnog projekta pobudili su u učenicima silnu želju i nestrpljivo iščekivanje sportskog terena.

Inače, ovo je jedina osnovna škola na području općine Maglaj u kojoj učenici nemaju adekvatne uslove za održavanje redovne nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u toku jesenjeg i zimskog perioda. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.