Stanje na području Donjih Bradića se usložnjava

5.03.2015. 16:45 0

Posljednje kiše aktivirale su jedno od brojnih klizišta u naselju Donji Bradići kod Maglaja, a lokalni put koji vodi prema ovom naselju je u neprohodan.

Tridesetak porodica odsječeno je od svijeta. Selo je bez telefonske veze, a snabdijevanje vodom je otežano. Situacija na području Donjih Bradića, tačnije na putu koji vodi prema ovom naselju, usložnjava se i klizište direktno ugrožava kuću Nijaza Skejića.

 

“U odnosu na jučerašnji dan stanje je još teže, na putu su i nove količine zemlje, te obrušenih stabala. Trenutno se vrši uklanjanje stabala koja su pala na put, a kako se radi o teško pristupačnom terenu, obavljaju se i pripreme za dolazak mehanizacije kamiona.

 

"Očekujmo da bi se brzo trebalo početi I sa rašićavanjem puta", rekao predsjednik Vijeća MZ Bradići Šefik Ridžal. Od 107 porodica, koliko ih je ovdje živjelo do pokretanja klizišta u maju prošle godine, sada ih u Donjim Bradićima živi teku tridesetak.

 

Inače, za nekih 12 sati vodostaj Bosne u Maglaju, prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save, porastao je za oko 40 cm, piše avaz.ba.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.