Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
N. Dedukić/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 2022

Strašne slike iz maglajskog naselja Liješnica koje je poharala istoimena rijeka

14.05.2019. 14:21 0

Rijeka Liješnica sinoć je kod Maglaja poplavila istoimeno naselje i pričinila veliku materijalnu štetu koja se tek zbraja.

Apokaliptične slike iz Liješnice, gdje mještani od ranih jutarnjih sati čiste i spašavaju što se spasiti može podsjećaju na one iz 2014. godine, ali kako kažu mještani ''ovo je sada bilo stotinu puta gore od one poplave 2014. godine''. 

- Imam 70 godina i nikada nisam zapamtio da je rijeka Liješnica napravila ovako nešto. Ono 2014. godine je bilo mala beba za ovo sinoć - kazao je 70-godišnji Ramiz Mehinagić, mještanin naselja Gornja Liješnica čiju kuću je također voda ugrozila. 

U zaseoku Gornja Liješnica poplavljeno je blizu 40 stambenih objekata, a veliki je broj i pomoćnih objekata te desetine dunuma poljoprivrednog zemljišta i voćnjaka. 

- Blizu 40 stambenih jedinica sam zapisao evo - rekao je Nihad Međić, povjerenik u MZ Liješnica pokazujući svesku u koju upisuje štete pričinjene kod mještana. 

- Mještani su bili spremni, pokušali su spasiti što se moglo, Redali smo vreće ali rijeka Liješnica je ovo poplavila za manje od sat vremena. Tako je naglo nadošla - rekao je Međić. 

Još najmanje 20 stambenih jedinica poplavljeno je u drugim zaseocima ovog maglajskog naselja. Uz stambene jedinice veliki broj je i poplavljenih pomoćnih objekata ali i zgrada Područne škole ''Tujnica'' koju pohađaju učenici ovog maglajskog kraja.   

Fotografije koje pokazuju koliko je priroda sinoć bila okrutna prema ovom maglajskom naselju pogledajte u galeriji. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.