maglajinfo.com
vijesti maglaj 2043

U četvrtak, 28. aprila

Sulejman Bugari naredne sedmice gost predavač u maglajskoj Kuršumliji džamiji

20.04.2016. 15:12 0

Medžlis islamske zajednice Maglaj, džemat Kuršumlija u četvrtak, 28. aprila organizuje predavanje, a gost predavač je hafiz Sulejman ef. Bugari.

Predavanje će se održati u četvrtak, 28. aprila u Jusuf-pašinoj Kuršumliji džamiji u Maglaju, poslije akšam-namaza, od 20,00 sati. 

- Budite naši dragi gosti, bujrum, poručili su iz ovog maglajskog džemata.  

Hafiz Sulejman Bugari inače je rođen 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir. Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad. 

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku. Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga. 

Do sada je objavio pet knjiga - zbirku više od pedeset hutbi - pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa - pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja - pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE - Za raju iz Raja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.