maglajinfo.com
vijesti maglaj 3957

U sklopu akcije ''Konvoj 94'' zauzeto srpsko uporište

Sutra obilježavanje godišnjice bitke za Pazarić

20.01.2017. 15:46 0

Jedinice maglajske brigade 21. januara 1994. godine izvele su na Pazariću iznenadnu akciju koja je u izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima i ukupnom okruženju donijela proširenje slobodne teritorije i pomjeranje odbrambenih linija.

Ovaj izuzetno značajan datum iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata tradicionalno se obilježava prigodnim programom, časom historije te polaganjem cvijeća na Spomen obiježja u Liješnici i na Pazariću.

Iz općine Maglaj tako su obavijestili građane i da će u subotu 21. januara 2017. godine sa početkom u 10 sati biti upriličeno tradicionalno obilježavanje godišnjice bitke za Pazarić.

- Pozivaju se svi građani općine Maglaj da prisustvuju programu obilježavanja ovog značajnog datuma, stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

10:00 sati – Okupljanje kod Spomen obilježja u Liješnici;

10:00 – 10:15 sati – Obraćanje predsjednika MZ i Općinskog načelnika;

10:20 sati – Polaganje cvijeća;

10:30 sati – Odlazak do Spomen obilježja na Pazariću;

10:45 sati – Čas historije;

11:15 sati – Druženje u sali Društvenog doma u Liješnici.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.