maglaj.ba
vijesti maglaj 2161

Sub castro nostro Maglay

Svečano obilježen Dan općine Maglaj

21.09.2015. 14:46 0

Programa obilježavanja počeo je polaganjem cvijeća na Spomen obilježje u Parku Ljiljana. Uz prisustvo vijećnica i vijećnika Općinskog vijeća Maglaj, zaposlenika Općinske administracije, direktora javnih ustanova, te građana Maglaja, održana je i Svečana sjednica općinskog vijeća Maglaj povodom Dana općine. Svečanost su svojim dolaskom uveličali i dugogodišnji prijatelji iz Opštine Inđija, te delegacija OSCE-a iz Travnika, kao i novi maglajski glavni imam Nevres ef. Hodžić, saopćeno je danas iz općine Maglaj.

- Ovom prilikom želim se u ime Općinskog vijeća Maglaj zahvaliti na saradnji svima koji su u protekloj godini radili na napretku naše općine i svima koji su doprinijeli da bi naš grad bio mjesto ugodnog življenja. Građane i dalje pozivam na strpljenje, a sve predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti na zakonitost i transparentnost, u svom kratkom izlaganju rekao je Predsjedavajući OV, Marko Zelić.

Kao i svih prethodnih godina i ove su uručena najveća Općinska priznanja. „Grb Maglaja“ za privredni razvoj općine i upošljavanje nezaposlenih lica dobili su firma „Excel Assemblies“ i gospodin Muhamed Hrnjić.

Za predstavljanje svog grada i cijele BiH na međunarodnoj sportskoj sceni „Grb Maglaja“ dobili su i braća Burić, Senjamin i Benjamin.

Za ostvarivanje obrazovne i odgojne funkcije kroz sve nastavne i vannastavne oblike, „Zahvalnica Maglaja“ ove godine uručena je Gimnaziji „Edhem Mulabdić“.

Pojedinci koji su kroz svoj životni vijek svojim radom i djelovanjem ostavili vidljiv i neizbrisiv trag i postali prepoznatljivi građani lokalne zajednice su profesorica Ružica Rmuš i doktor Hasan Drnda i njima je uručena „Maglajska lenta“.

Odlukom Općinskog vijeća ove godine za Počasnog građanina posthumno je izabran novinar Zoran Kapetanović, veliki prijatelj grada Maglaja i u različitim funkcijama sudionik Studentskog ljeta. Bio je majstor novinarskog, prvenstveno radijskog zanata. Volio je Maglaj i Maglajlije, a kako je sam govorio: „U mom srcu Maglaj ima posebno mjesto“.

- Općina Maglaj gradi svoju budućnost u duhu bogate tradicije kulture, a istovremeno pokušava odgovoriti potrebama svih svojih građana, kao i zahtjevima modernog doba i evropskih standarda. Nadamo se da to dobro činimo na zadovoljstvo svih naših građana, a posebno u stvaranju dobrog poslovnog ambijenta, podizanju društvenog standarda te rješevanju svih problema koji su u nadležnosti Općine Maglaj, naglasio je Općinski načelnik.

Čestitke za Dan općine stigle su iz svih općina ZE-DO kantona, kao i iz bratskih općina i gradova Ćubuk, Altieylul i Bersel.

Posebna čestitka stigla je iz Skupštine i Vlade ZE-DO kantona. Svečanost su svojim nastupima upotpunili učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“, kao i mladi umjetnici Nadir Čajić i Adi Softić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.