Budite dragi gosti Medžlisa IZ-e Maglaj

Svečano otvorenje Kalavun Gazi Jusuf-pašine Kuršumlije džamije u subotu 31. maja

12.05.2014. 22:57 0

Kalavun Gazi Jusuf-pašina Kuršumlija džamija, restaurirana i u novom ruhu biti će otvorena u subotu, 31. maja, tekuće 2014. godine.

Obnovljeni sjajni biser islamske civilizacije i dragulj osmanske arhitekture u jugoistočnoj Evropi, naša Kuršumlija džamija svečano će u prisustvu visokih vjerskih i političkih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine i Turske biti otvorena u subotu, 31. maja 2014. godine, potvrđeno je za naš portal iz Medžlisa Islamske Zajednice Maglaj.

 

Uoči svečanog otvorenja, u petak, 30. maja u našoj ljepotici biti će proučen bosansko-turski mevlud poslije akšam-namaza, a nakon toga na maglajskoj čaršiji biti će upriličen program u okviru kojeg će nastupiti Mehteri, članovi sultanskog orkestra iz Turske. Također iste večeri planiran je i zikr derviša iz Konje, a nakon zikra uoči otvorenja biti će upriličen i vatromet.

 

U subotu 31. maja planirana je Svečana Ceremonija Otvaranja od 11:00 sati, a taj dan u našem gradu očekuje se dolazak velikog broja vjernika iz Bosne i Hercegovine i Dijaspore koji su svakako u naš grad dobro došli.

 

Budite naši dragi gosti u Maglaju na otvorenju obnovljenog sjajnog bisera u subotu 31. maja 2014. godine.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.