maglajinfo.com
vijesti maglaj 4267

Bošnjaci i Hrvati zajedno izveli program povodom Dana OŠ 'Novi Šeher'

3.04.2014. 17:22 0

„Dvije škole pod jednim krovom“ prošlost su u OŠ "Novi Šeher" čiji učenici su jučer bogatim kulturno - zabavnim programom obilježili rođendan svoje škole. Obilježavanju Dana OŠ "Novi Šeher" prisustvovali su predstavnici vjerskog i političkog života među kojima su Šemsudin Mehmedović, Poslanik u PSBiH, načelnik naše Opštine gdin. Mehmed Mustabašić, Rahman ef. Skejić imam, hatib i muallim Muharem - pašine džamije u Novom Šeheru te ostali mnogobrojni gosti i prijatelji ove OŠ.

Na njen rođendan koji je ustanovljen u povodu 2. aprila, Međunarodnog dana dječije književnosti, u javnost je dospjela informacija koju je potvrdio direktor Zijad Meškić kako je u ovoj školi formirana zajednička Uprava škole koja je od septembra zasjedala 12 puta a na njoj su sve odluke bile jednoglasne.

 

U OŠ "Novi Šeher" sada blizu 600 učenika nastavu prati po hrvatskom i bosanskom nastavnom planu. Na školskim odmorima, raznim sekcijama i sportskim takmičenjima učenici nastupaju zajedno.

 

Jedan od mnogobrojnih učenika Marin Masatović izjavio je: "To je jedan prelijep osjećaj. Naravno da se družimo kako u školi, tako i van nje. Imamo mnogo prijatelja bez obzira na naciju".


Svečanosti obilježavanja Dana škole prisustvovao je i Cristiano Barele, šef terenskog ureda OSCE-a, čije je sjedipte u Travniku koji j kazao: "Ovo je veoma važna škola jer se u njoj  zajedno educiraju učenici različitih nacionalnosti i u kojoj uspješno funkcioniraju zajednička školska tijela."Na kraju bogatog kulturno - zabavnog programa zaslužnima su uručena priznanja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.