maglajinfo.com
vijesti maglaj 2460

Svjetski dan hidžaba obilježen u Maglaju

3.02.2016. 18:12 0

U organizaciji Aktiva žena MIZ-a Maglaj obilježen je 1. februar, Svjetski dan hidžaba. O pozitivnim iskustvima s hidžabom u svakodnevnom životu govorile su Maglajke različitih profila i zanimanja.

U ponedjeljak, 1. februara 2016. godine u 17.00 sati, organizirano je interaktivno predavanje u divanhani MIZ-a Maglaj pod nazivom ,,Odgovorna prema duši, odgovorna u društvu!''. Pozitivna iskustva žene s hidžabom  u svakodnevnom životu podijelile su predstavnice različitih životnih zanimanja, a čiji rad ili djelokrug nije vezan za vjerske ustanove i poslove.

Na temu cjelodnevne životne odgovornosti prema sebi i društvu jedne savremene žene s identitetom hidžaba (mahrame) govorile su Adina Mušinović, ljekar opće prakse i majka troje djece, Almira Begić, dipl.pravnica i majka jednog sina, Azra Mačković-Nalić, medicinska sestra i supruga, Merjem Talić, student master-studija genetike i bioinžinjeringa, Arnela Mašić, prof. engleskog jezika i majka dvoje djece, te Nadina Smajlović, dipl.gimn. i majka dvoje djece.

Prisutne gošće imale su priliku poslušati lična iskustva predstavnica , same  trenutke pokrivanja i početke novog stila života s hidžabom, mnogobrojne zanimljive zgode , te sveukupni uspjeh na samostalnom porodičnom, studentskom i poslovnom planu.

Zadovoljstvo i osmijeh na licima prisutnih dokaz su vrlo zanimljivih životnih priča koje su prezentirane u toku predavanja, a za čije okupljanje su odgovorne članice Aktiva žena MIZ-a Maglaj.

Predavanje i prigodno druženje je upriličeno je sklopu godišnjeg plana rada Aktiva, a u povodu Svjetskog dana hidžaba, 1. februara, koji se obilježava širom svijeta pri čemu se ističe jednakopravnost svih žena bez obzira na nacionalni, rasni, vjerski ili vizuelni identitet.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.