Takmičenje u spelovanju danas održano u Gimnaziji

3.03.2014. 13:35 0

Danas je u Gimnaziji 'Edhem Mulabdić' održano školsko takmičenje 'Spelling Bee' pod vodstvom prof. Svjetlane Zamboni i prof. Adise Begić, koje organizuje Američka ambasada u BiH.

Na današnjem takmičenju, za učenike I i II razreda, Dijana Fermić je osvojila prvo mjesto, dok su Ejla Suljčić i Jasmin Salkić osvojili drugo odnosno treće mjesto.

Prvoplasirana Dijana i drupolasirana Ejla biće predstavnice Gimnazije "Edhem Mulabdić" na regionalnom takmičenju "Spelling Bee" koje se održava u organizaciji Američke ambasade u BiH (Američki kutak Doboj).

 

Šta je "Spelling Bee"?

 

"Spelling Bee" testira umijeće učenika u spelovanju riječi na engleskom jeziku. S obzirom na to da engleski jezik ne slijedi pravilo doslovnog spelovanja kao što je to slučaj s bosanskim, hrvatskim i srpskim jezikom, poznato je koliko riječi mogu biti teške za spelovati.

Ovakva takmičenja u spelovanju održavaju se u školama širom SAD-a da bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, u poboljšanju vještina spelovanja i obogaćivanju rječnika, ali i zato što su ova takmičenja zabavna za učenike i publiku.

 

 

Čestitamo učesnicima i pobjednicima, te im želimo mnogo sreće i uspjeha na regionalnom takmičenju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Bračnom paru iz Maglaja 2.000 dolara nagrade za ideju kako riješiti otpad od hrane. Više na:… https://t.co/1coM9h3h0E

@maglajinfo.com19.12. - 08:59h