maglajinfo.com
vijesti maglaj 1651

Maske, odijela...

Tekstilna firma HM Promet prve setove zaštitne opreme isporučila JU Dom zdravlja Maglaj

27.03.2020. 10:40 0

Maglajske kompanije proizvode zaštitnu opremu.

Shodno aktuelnoj situaciji, firme tekstilne branše iz Maglaja započele su proizvodnju zaštitnih maski. Tekstilna firma HM Promet je prvi set zaštitne opreme koju čine zaštitni kombinezon, zaštitne maske i jednokratne navlake za cipele isporučila JU Dom zdravlja Maglaj.

Direktor firme Muhamed Hrnjić s ponosom je istakao da trenutno u proizvodnji imaju 20.000 komada zaštitnih maski, kao i da imaju namjeru ponovo krojiti. Također, naglasio je da su u firmi poduzeli sve mjere kako bi zaštitili svoje radnike.

- U ovakvim vrlo teškim vremenima, teškoj situaciji, ja nastojim da firmu održim i da ispoštujem stranog partnera, ono što možemo. A to je razlog samo da bi mogli ostati u poslu i sačuvati radna mjesta. Mi u svojoj firmi smo sve poduzeli kako bi prvo zaštitili, osigurali bezbjednost radnicima, kako bi izvršili svu potrebnu dezinfekciju, sve ono što treba da uradimo, zaštitne maske, dakle sve što je neophodno i u cilju da ih zaštitimo, te da normalno funkcionišemo. Ovom prilikom želim da naglasim da smo mi od ponedjeljka uveli jedan dio proizvodnje zaštitni maski. Imamo trenutno 20.000 komada u proizvodnji, imamo ponovo namjeru krojiti. Želim da se pohvalim, da prvu isporuku zaštitne opreme, mi smo isporučili za naš Dom zdravlja. Isporučili smo znači zaštitne kombinezone, zaštitne maske i navlake za cipele koje oni koriste jednokratno. Ja sam sebi dao zadatak da prvo obezbjedimo našu općinu, a drugi dio kupcima koji se javljaju iz svih gradova - kazao je Hrnjić.

Vlasnik tekstilne firme Bontex Senajid Husić kazao je također da uskoro počinju proizvodnju zaštitne opreme, te će na taj način dati svoju podršku lokalnoj zajednici, navodi se na zvaničnoj web-stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.