maglajinfo.com
vijesti maglaj 546

Tokom ljeta u JU Opća biblioteka Maglaj ljetna škola učenja maternjeg jezika

27.06.2019. 10:58 0

JU Opća biblioteka Maglaj u saradnji sa Općinom Maglaj i uz podršku projekta ''Dijaspora za razvoj'' će tokom ljeta realizovati ljetnu školu učenja maternjeg jezika ''Kako se piše Domovina'', saopćeno je iz JU Opća biblioteka Maglaj.

Projekat „Dijaspora za razvoj“ je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH. Ovim projektom želimo pomoći djeci i mladima koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu tokom godine, posebno tokom ljeta, da nauče ili obnove svoje znanje bosanskog jezika.

Također, aktivno mogu sudjelovati i djeca i mladi koji borave u Maglaju, a bosanski jezik im nije maternji – bilo da je riječ o djeci zaposlenika u Natron – Hayatu koji dolaze iz Turske ili su jednostavno u turističkoj posjeti našem gradu. 

Radionice su prilika da djeca i mladi domicilne dijaspore, osim unapređenja znanja maternjeg jezika, nauče ponešto o tradiciji i historiji Maglaja i Bosne i Hercegovine.

Radionice počinju 2. jula, utorkom i četvrtkom u terminu od 10,00 do 12,30 sati. 

Prijaviti se možete svakim radnim danom od 7,00 do 17,00 sati u prostorijama Biblioteke, putem telefona 032 609 571 ili putem facebook stranice, saopćeno je. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.