Trinaesta konferencija Vaša(r) ideja: Publici se predstavili maglajski gimnazijalci

16.12.2016. 09:16 0

''Znaj šta hoćeš, ili barem znaj šta nećeš u vlastitom životu'', poruka je s trinaeste konferencije Vaša(r) ideja koja je održana u Sarajevu.

Prilika da mlade ljude poduče, inspirišu i potaknu na kritičko promišljanje o vlastitom obrazovanju, ciljevima i (ne)mogućnostima koje im se otvaraju u našoj domovini i inozemstvu, ali i željama, trudu, radu i potrebnim vještinama na putu uspjeha, ovoga puta pružena je Elmi Tataragić i Nini Đumrukčić. 

- Jasno je da je svaka nauka, struka i umjetnost teška ukoliko želiš biti ekspert, ali nije nedostižan cilj, istakle su govornice u svojim predavanjima i razgovorima s mladima dokazujući svojim primjerom koliko je ljubav prema struci i strast prema poslu garant uspjeha.

Njihovo prisustvo na konferenciji Vaša® ideja probudilo je veliki interes sarajevskih srednjoškolaca i studenata, kao i nešto starije publike željne novih saznanja i pozitivnih priča o uspjehu bosanskohercegovačkog društva.

Trinaesta po redu konferencija dovela je u Sarajevo i ekipu mladih iz Gimnazije Maglaj koji su publici, zajedno sa svojim sarajevskim kolegama prikazali svoje filmske uratke, nastale tokom jednogodišnje edukacije u okviru radionica Vaša(r) ideja.

U svojim kratkim obraćanjima publici ukazali su na razloge uključivanja u radionice, motivaciji za istrajnost, kao i samom procesu učenja kroz rad. Istakli su kako su ljudi i projekti o kojima su odlučili snimiti kratki film, zapravo oni koji su ih ponajviše inspirisali da budu odgovorniji prema sebi i društvu u kojem žive, saopćeno je s konferencije Vaša(r) ideja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.