Uzoriti, hrabri i vrijedni Bugojanci

Trojica Bugojanaca stigli auto stopom u pomoć Maglaju

21.05.2014. 17:30 0

Prvih dana nakon katastrofe u Maglaju su se pojavila tri momka, niko nije znao odakle su, ali su ih vidjeli da na nekoliko mjesta u gradu vrijedno rade i pomažu u čišćenju građane ovog malog bh. gradića, onako kako to drugi niko ne radi.

Adin Muratović, Irhan Šehić i Erdin Rustempašić mlada su tri Bugojanca koja su u Maglaj stigli auto stopom nedugo nakon povlačenja rijeke Bosne. 

 

Ova tri hrabra mladića koja su oličenje hrabrosti i solidarnosti, kao i uzori svima nisu kako su kazali za naš portal mogli sjediti kući i gledati katastrofalne posljedice koje su poplave nanijele našem gradu. 

 

"Nije nas moglo spriječiti ništa da dođemo ovdje, odlučili smo krenuti, stavili smo ruksake na leđa i otišli do lokalnog puta s namjerom da stignemo u Maglaj, i evo nas sada smo tu", kazao je za naš portal Adin. 

 

Ovu hrabru i vrijednu trojku zatekli smo sa Atif ef. Dedukićem u Mesdžidu na Omerdinom Polju kome su također nanesene velike štete. Oni su čistili i izvlačili mulj iz Mesdžida u kome se redovno odvija mektebska nastava i ostale vjerske aktivnosti. Ovo je bio samo jedan od brojnih objekata gdje su oni učestvovali u čišćenju u našem gradu. 

 

"Dugo nisam vidio ovako vrijedne i hrabre momke, oni su se javili dobrovoljno nakon konaka kojeg smo im obezbjedili da pomognu u čišćenju našeg Mesdžida, uradili su veliki posao i nemam riječi kojima bih se zahvalio ovim momcima", kazao je za naš portal Atif ef Dedukić. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.