maglajinfo.com
vijesti maglaj 1092

Tujnica: Porodica Mujaković Saliha dobila novi dom

9.05.2015. 22:12 0

U utorak:05.05. 2015. godine u džema'atu Tujnica u okviru Projekta ''Darujmo topli dom'' ugroženim porodicama čije su kuće uništene u poplavama i klizištima na području Medžlisa IZ-ce Maglaj, upriličena je svečanost povodom primopredaje novoizgrađene porodične kuće za porodicu Mujaković Saliha.

Naime porodici Mujaković su proslogodišnje majske poplave i kizišta uništile kuću, te se na inicijativu džema'atskog odbora uz pomoć Medžlisa IZ Maglaj pronašli donatori, koji su finansirali izgradnju novog doma za porodicu Mujaković.

 

Svečanosti su prisustvovali pored mnogih prijatelja i rodbine glavni maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško, koji se obratio prisutnima sa riječima hvale za donatore. Takođe su bili prisutni i donatori HO Dirhem, Medžlis IZ Kozarac, te Crveni krst/ križ FBiH, koji su uveličali ovaj događaj. Prisutnima se ispred donatora obratili Muris Avdo (HO DIRHEM), koji je između ostalog kazao da im je zadovoljstvo bilo učestvovati u ovakvom hairli djelu, te da će i dalje djelovati u tom pravcu. Gosp. Topalović( predsjednik Skupštine Crvenog krsta FBiH) zahvalio se Medžlisu IZ Maglaj, koji je koordinisao ne samo u ovom projektu nego i mnogim drugim koje je CK FBiH radio.

 

Na kraju se čestitkama i zahvalama pridružio glavni imam Medžlisa IZ Kozarac Amir ef. Mahić, koji je i proučio dovu za useljenje u kuću. Svečanosti su prisustvovali i imami Medžlisa IZ Maglaj i Kozarac.

 

Treba naglasiti da je izgradnja kuće koštala 35.000,00.-KM. HO DIRHEM je donirao 28.000,00.-KM. Medžlis IZ Kozarac 4.000,00.-KM. Crveni krst/ križ FBiH 3.000,00.-KM. Radove je izvodila građevinska firma d.o.o Kepić, saopćeno je iz MIZ Maglaj. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.