Turski foklorni ansambl ''Cubuk'' stigao u Maglaj

21.07.2015. 19:35 0

Članovi folklornog ansambla ''Cubuk'' iz Ankare, stigli su u naš grad, gdje će boraviti narednih pet dana. Povod dolaska prijatelja iz Turske je nastup na 10. Internacionalnom festivalu folklora ''Kolo na bosanskom ćilimu'', kojeg organizuje KUD GFA ''Maglaj''.

Folklornu grupu iz Ankare srdačno je pozdravio općinski načelnik Mehmed Mustabašić, koji je članovima turskog ansambla poželio dobrodošlicu u naš grad. Tom prilikom prikazan je i kratki film o majskim poplavama, koje su pogodile naš grad prošle godine.

POVEZAN ČLANAK: U ČETVRTAK U MAGLAJU 10. INTERNACIONALNI FESTIVAL FOLKLORA ''KOLO NA BOSANSKOM ĆILIMU''

Prisutnima se obratio i predstavnik turske delegacije kazavši da suosjeća sa građanima Maglaja zbog poplava i da mu je drago da je grad ponovo „stao na noge“. Također je oduševljen dolaskom u Maglaj, maglajskim gostoprimstvom i njegovim ljudima.

Ljetna pozornica biće postavljena u Parku ljiljana u četvrtak 23.07.2015.godine sa početkom u 19,00 sati. Učesnici manifestacije su iz Turske,Bugarske, Srbije, Hrvatske te folklorni ansambli iz BiH, saopćeno je iz općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.