Tuzlarije.net
vijesti maglaj 2135
Tuzlarije.net

Tuzlanski maturanti, svečano i sa knjigom u ruci za Maglaj

Maturanti sa humanom misijom

Tuzlanski maturanti, svečano i sa knjigom u ruci za Maglaj

29.05.2014. 16:05 0

Mješovita srednja hemijska škola u Tuzli večeras je ispratila još jednu generaciju maturanata. Sa današnjim danom završava se srednjoškolsko obrazovanje za 130 učenika ove škole koji su tokom školovanja bili raspoređeni u pet odjeljenja.

VIDEO

Tokom školovanja dvadesetak nastavnika dalo je sve od sebe da današnji maturanti steknu stručna i životna znanja koja će im pomoći da sigurno kroče kroz život.

 

Da su itekako spremni da oslušnu potrebe zajednice dokazali su i u, za njih, jako bitnoj maturskoj noći. Naime, ova škola je odlučila svoju maturu proslaviti nešto drugačije te su sa učenicima iz Kluba čitalaca koji djeluje u školi odlučili pokrenuti akciju "Na maturu s knjigom u ruci".

 

Naime, svi učenici i profesori sa sobom su ponijeli po jednu knjigu, a sve one će posredstvom Udruženja profesora bhs jezika i Udruženja CMOK biti donirane maglajskoj biblioteci.

 

- Želimo pokazati da smo svjesni situacije u zemlji i ovom gradu, ali i da djeca na svoj način mogu i dalje humanitarno djelovati. Iskreno, nadam se da će ova akcija postati tradicija i da će iza svake generacije neka školska biblioteka postati bogatija, kazala je za portal Tuzlarije Amela Isanović, profesorica Bosanskog jezika u ovoj školi. 

 

Velika hvala maturantima Mješovite srednje hemijske škole iz Tuzle koji pomažu naš Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.