maglajinfo.com
vijesti maglaj 1983

SDA djeluje kao opozicija

U četvrtak Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća: Vijećnici SDP, SBB, DF, SBiH i SP/U čine većinu

14.11.2016. 15:36 0

U četvrtak sa početkom u 16,00 sati u Sali OV Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' održat će se Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Maglaj.

Na Dnevnom redu sjednice naći će se slijedeće tačke dnevnog reda: Davanje svečane izjave novoizabranih vijećnika; Imenovanje Komisije za izbor i imenovanje; Izbor predsjedavajućeg OV te izbor zamjenika predsjedavajućeg/dopredsjedavajućeg OV.

Većinu u Općinskom vijeću Maglaju u predstojećem mandatu činit će vijećnici SDP, SBB, DF, SBiH i SP/U, njih 13, čiji stranački predstavnici su tokom prošle sedmice potpisali i Protokol o formiranju koalicionog bloka u Općinskom vijeću Maglaj.

Kako je saopćeno iz SDA Maglaj vijećnici ove političke partije u narednom mandatnom periodu, njih 11, djelovat će kao opozicija.

Stav HDZ-a o djelovanju njihovog izabranog vijećnika u OV još uvijek nije poznat, a ova politička stranka nije potpisnik Protokola o formiranju koalicionog bloka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.