Nesigurna zona za stanovanje

U Donjim Bradićima uprkos upozorenjima lokalne vlasti stanuje još desetak porodica

19.08.2014. 00:36 0

Iako je kompletno naselje Donji Bradići kod Maglaja prema zaključku br. 1 sa 4. Vanredne sjednice Općinskog Vijeća Maglaj proglašeno nesigurnom zonom za stanovanje, u Donjim Bradićima još je mještana koje nemaju gdje da odu iz područja ugroženog klizištima.

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, u Donjim Bradićima kod Maglaja još je desetak porodica koje se iz ovog maglajskog sela nisu evakuisale iako je isto kompletno proglašeno nesigurnom zonom za stanovanje. 

 

Kako je izjavio za naš portal jedan od mještana Donjih Bradića, vojna mehanizacija je na terenu i čini sve da uspostavi putnu komunikaciju Fojnica - Donji Bradići, međutim sve ide ka tome da će to biti samo privremena rješenja.  

 

Veliki broj mještana kako saznaje naš portal evakuisao se i raselio iz Bradića, ali i oni preko dana dolaze i gledaju svoja imanja na kojima su godinama gradili kuće te ista obrađivali, dok zanoćiti ne smiju jer niko ne zna da li slijedeća noć donosi kišu i pokretanje i aktiviranje klizišta koja mogu ugroziti ljudske živote.  

 

Ovim putem mještani Donjih Bradića upućuju apele svim nivoima vlasti kao i drugim dobrim ljudima da učine sve kako bi pomogli njih i njihove porodice, jer oni ne znaju gdje, kako, na koji način i kojim putem će da nastave živjeti svoje živote. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.