maglajinfo.com
vijesti maglaj 2465

Prostor predan na korištenje

U Maglaju deminirano novih 40 hiljada metara kvadratnih prostora

30.03.2017. 14:21 0

U srijedu 29. marta 2017. godine izvršena je primopredaja deminiranog prostora na deminerskom radilištu ''Gornja Mahala'' - Maglaj, KM-T-ID-0053, saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu općine Maglaj.

Deminiranje su izvršili demineri Oružanih snaga BiH a deminirano je oko 40.000 metara kvadratnih prostora koji je predan na korištenje krajnjim korisnicima (privatno vlasništvo).

Prilikom poslova deminiranja pronađeno je i uništeno 27 kasetnih bombi tipa KB-1 (zvončići) i jedno neeksplodirano ubojno sredstvo druge vrste.

- Poslovi su odrađeni po standardima BH MAC-a i standardnim operativnim procedurama koje su propisane kombinovanim metodama čišćenja i tehničkog izviđanja. Sredstva za deminiranje su osigurana na humanitarnoj osnovi, a Općina Maglaj je iz Budžeta sufinansirala plaćanje smještaja za deminere OS BiH - navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.