maglajinfo.com
vijesti maglaj 136

U Maglaju obilježen Međunarodni dan rijeke Save

2.06.2021. 11:40 0

U Maglaju je obilježen Međunarodni dan rijeke Save i tim povodom postavljena je oznaka na gradskom mostu s ciljem podizanja svijesti o potrebi i načinima zaštite od štetnog djelovanja voda.

Na ovaj dan Savska komisija u saradnji s hidrometeorološkim službama država stranaka Okvirnog sporazuma organizira simbolično postavljanje oznaka visokih voda na odabranim lokacijama u sve četiri zemlje, uz prigodni program.

Od 2007. godine, kada je 1. juni službeno proglašen Međunarodnim danom rijeke Save, Savska komisija, u saradnji s nadležnim institucijama država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save, svake godine provodi razne aktivnosti kojima obilježava ovaj dan, s ciljem da se doprinese podizanju svijesti o važnosti rijeke Save za sve segmente života, o potrebi zaštite voda, te očuvanja okoliša i kulturnog naslijeđa, stoji na web-stranici Općine Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.