maglajinfo.com
vijesti maglaj 508

U Maglaju održan Okrugli sto sa poljoprivrednicima

21.02.2017. 10:37 0

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić potpisao je ugovor sa direktorom ''Agroprojekta'' Nezirom Tanovićem o pružanju usluga-izrade projektne dokumentacije ''Izrada Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021'', saopćeno je iz općine Maglaj.

Ova Strategija će raditi na poboljšanju poljoprivrednog razvoja na području općine Maglaj, ali uz dogovor i pomoć svih poljoprivrednika koji imaju želju da unaprijede svoju proizvodnju. Okrugli sto je bio odlična prilika da poljoprivrednici iznesu svoja viđenja, prijedloge i načine koji bi se mogli upotrijebiti u cilju razvoja ove oblasti.

Općinski načelnik je istakao da s obzirom na stručnost gospodina Tanovića, vjeruje kako će ovaj način biti vrlo efikasan i zaista doprinijeti razvoju poljoprivrede u našoj općini.

Direktor ''Agroprojekta'' Nezir Tanović naglasio je da uvažava sva objektivna mišljenja koja će biti u cilju razvoja te obezbjediti sigurnu budućnost svima koji žive na području općine Maglaj.

Poljoprivrednici, te predstavnici raznih Udruženja i Zadruga iznijeli su svoje ideje o samoj Strategiji, ali i stvarima koje žele promijeniti kako bi se njihova proizvodnja dodatno unaprijedila, stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.