Predstavljamo novu privatnu predškolsku ustanovu 'Dječiji osmijeh'

U Maglaju otvorena privatna predškolska ustanova 'Dječiji osmijeh'

17.02.2014. 12:34 0

Početkom mjeseca januara u Maglaju je sa radom počela privatna predškolska ustanova 'Dječiji Osmjeh' i to na adresi Ivana Pavla bb. U ovom članku predstavljamo Vam istu.

Privatna predškolska ustanova „Dječiji osmijeh“ sa radom je zvanično počela 6. 1. 2014.godine, na adresi Ivana Pavla bb (zgrada privatne poliklinike dr. Samije). Za predškolsku djecu karakterističan je relativno brz psihofizički rast i razvoj, što omogućava da se društveno - pedagoški organizovanim odgojno - obrazovnim radom sa djecom podstiče, pomaže, i prema utvrđenom cilju, te opštim i specifičnim zadacima, usmjerava njihov psihofizički i socijalni razvoj, čime se stvara osnova za dalje uspješnije odgajanje i obrazovanje mlade generacije u našem društvu.

 

Društvena briga o djeci ističe, prije svega, potrebu stvaranja povoljnih uslova za pravilan rast i normalan razvoj djece. Sadržaji njege i vaspitanja u programu usmjereni su na stvaranje i razvijanje pozitivnih socio - emocionalnih odnosa, na podsticanje spontanih dječijih aktivnosti, čuvanje i jačanje dječijeg zdravlja i pravilan razvoj dječijeg organizma, razvijanje motorike, bogaćenje dječijeg iskustva o ljudima, predmetima i pojavama iz neposredne dječije okoline, razvijanje govora i drugih vidova samoizražavanja, te formiranje elementarnih higijenskih i drugih navika.

 

Radno vrijeme vrtića je od 06:30 do 18:30 svakim radnim danom i prvom subotom u mjesecu. Ustanova je opremljena prema savremenim pedagoškim normama i standardima uz rad stručnog kadra gdje će vašem djetetu biti pružena sva mogućnost za pravilan fizički, intelektualni, moralni, emocionalni i socijalni razvoj njihove ličnosti.

 

Za sve informacije možete se obratiti na broj telefona 062 715 584, ili direktno u prostorije vrtića svakim radnim danom od 06:30 do 15:00 h.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.