maglajinfo.com
vijesti maglaj 2040

U Maglaju otvoreni 12. Mulabdićevi dani kulture

4.02.2015. 17:46 0

U maglajskoj biblioteci koja je bila teško pogođena prošlogodišnjim poplavama smogli su snage i uspjeli po 12. put organizirati tradicionalnu manifestaciju ''Mulabdićevi dani kulture''.

"Smatrali smo da ovaj puta Maglajlijama poslije svega onog lošeg što im se desilo treba jedna doza radosti, humora i jedna doza ljubavi i mi smo im spremni to pružiti", kazala je u izjavi za medije direktorica JU "Opća Biblioteka'' Maglaj Nina Bunjevac-Salkić. 

 

Ovogodišnji Mulabdićevi dani su otvoreni pozorišnom predstavom. Riječ je o prilagođenim klasicima Antona Pavlovića Čehova "Ljubavni žulj".

 

U okviru 12. Mulabdićevih dana kulture bit će organizirani brojni kulturni i edukativni sadržaji kao i tradicionalni odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika maglajskih osnovnih i srednjih škola, javila je Federalna TV. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.