maglajinfo.com
vijesti maglaj 1318

Primjetan veliki broj policijskih službenika

U Maglaju okrugli sto kojim predsjedava ambasadorica Francuske: Pojačane mjere obezbjeđenja

19.11.2015. 11:55 0

U Sali OV Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' u Maglaju danas se održava 12. okrugli sto o decentralizovanoj francusko-bosanskoj saradnji na temu ''Valorizacija kulturne i prirodne baštine kao podrška turizmu i lokalnom razvoju''.

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini, NJ. Eks. Gđa. Claire Bodonyi, predsjedavaće ovim okruglim stolom od 10 do 14 sati u Domu kulture u Maglaju.

Francuski i bosanski učesnici govoriće o svom iskustvu i mogućnostima podrške lokalnom razvoju zahvaljujući turizmu. Cilj susreta je da se iskoriste dobre prakse nastale iz lokalnih strategija u obje zemlje.

Kompanija Saint-Gobain predstaviće  svoje djelovanje u obnovi kulturnog naslijeđa. Francuska i UNESCO govoriće ovom prilikom o svojim akcijama u obnovi područja koja su bila poplavljena 2014. kao i podršci  u profesionalnoj obuci lokalnih aktera. Francuska je odvojila 2 miliona KM za pomoć Maglaju, Doboju i Šamcu.

Među učesnicima skupa biće prisutni i načelnici Doboja, Jajca, Maglaja, Novog Sarajeva, Travnika, Tuzle i Zenice.

Povodom ovog skupa i mjere obezbjeđenja u Maglaju podignute su na veći stepen, a oko Doma kulture primjetan je veliki broj policijskih službenika te pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.  

Iz JU Biblioteka Maglaj obavijestili su korisnike da Ustanova danas neće biti otvorena za rad sa korisnicima, a kako su naveli objekat je zatvoren iz sigurnosnih razloga povodom posjete ambasadorice Republike Francuske.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.