U Maglaju prigodnim sadržajima obilježen Dan šehida

6.06.2019. 18:31 0

Drugi dan Ramazanskog bajrama koji se odlukom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan šehida prigodnim sadržajima obilježen je i u Maglaju.

Dan najboljih sinova Bosne i Hercegovine jučer je obilježen i na području Medžlisa islamske zajednice Maglaj a u skladu s ranije utvrđenim planom aktivnosti.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Maglaj Nevres ef. Hodžić zajedno je s imamima gradskih džemata prvo posjetio centralno šehidsko mezarje Podborik, a zatim mezarje i spomen-obilježje u džematu Jablanica, spomen-obilježje u džematu Bijela Ploča i gradsko mezarje Turbe. Centralni tevhid šehidima imami su proučili u gradskoj Vali Recep Yazicioglu džamiji. 

- Organizacije porodica šehida i poginulih boraca poslije tevhida su pripremili ručak za šehidske porodice. Poslije ikindije-namaza u džematu Čobe je proučen tradicionalni mevlud šehidima a u svim džematima MIZ Maglaj posjećena su šehidska mezarja gdje su imami proučili suru Jasin - navode iz MIZ Maglaj.

Glavni imam Nevres ef. Hodžić i imami su u svojim obraćanjima naglasili značaj čuvanja sjećanja na šehide i potrebu čuvanja onoga za što su oni položili svoje živote - državu, vjeru, slobodu, porodice, narod i čast.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.