maglajinfo.com
vijesti maglaj 876

U organizaciji MIZ Maglaj

U Maglaju promocija knjige ''Islam i zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića''

4.02.2019. 14:15 0

Promotori su hafiz doc.dr. Mevludin Dizdarević i prof. Mustafa Spahić Mujki.

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Maglaj sutra će biti upriličena promocija jednog značajnog istraživačkog projekta i to knjige ''Islam i zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića'' autora doc.dr. Mevludina Dizdarevića. 

Nakon višegodišnjeg istraživačkog napora iz štampe je izašla knjiga doc.dr. Mevludina Dizdarevića, imama Ensar džamije i docenta na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Knjiga tematizira život i misao jednog od značajnih bosanskohercegovačkih mislilaca Mustafe Busuladžića čije pojedine stavove prate određene kontraverze i ideološki prijepori.

Stoga je štivo koje na znanstveni način, na razini univerzitetske prakse propituje njegov život i kontekst u kojem je djelovao i prati njegove koncepcije suodnosa Istoka i Zapada iznimno važno i korisno.

Promocija će se održati u divanhani Medžlisa u 19.00 sati. 

Promotori su autor hafiz doc.dr. Mevludin Dizdarević i Mustafa Spahić Mujki penzionisani profesor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a moderator glavni imam MIZ Maglaj Nevres ef. Hodžić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.