U Maglaju radionica o proizvodnji pčelinjih matica

2.12.2019. 14:40 0

''Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke'' sa Bijele ploče u okviru projekta ''Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'' u saradnji sa partnerom ''Udruženjem pčelara Maglaj'' organizuje radionice obuke na temu ''Proizvodnja pčelinjih matica'' za zainteresovane polaznike iz segmenta pčelarstva, poljoprivrede, ali i za sva ostala lica kojima je navedena tema interesantna.

Obuka je planirana za utorak, 03. decembar od 18.00 sati u prostorijama Udruženja pčelara, uz stručnog predavača Rešada Hifziefendića.

Naša neprofitna organizacija, je kandidovala projekat ''Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'' koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 9 mjeseci, u saradnji sa Udruženjem pčelara Maglaj i udruženjem ''Agro-Liješnica'', a u toku prošle sedmice uspješno je izvršena nabavka i podjela 500 sadnica različitih sorti voća učesnicima naših projektnih edukacija.

Osim toga, u toku su realizacije obuka odraslih osoba iz pčelarstva i poljoprivrede od strane predavača Ekrema Suljakovića, Amira Čajića i diplomiranog agronoma Maida Suljakovića, o čemu smo redovno obavještavali u saradnji sa RTV Maglaj, internet stranicom Maglajinfo.com i drugim medijima.

- Pozivamo vas da se i u nastavku projekta prijavite na naše edukacije i da pratite redovno naše aktivnosti, te da se u skladu sa vlastitim interesima i uključite u njihovu realizaciju. Za sve informacije na raspolaganju je predsjednik udruženja na broju: 061806083. Unaprijed zahvaljujemo na vašem interesovanju i podršci - stoji u saopćenju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.