maglajinfo.com
vijesti maglaj 1521

U Maglaju se otvara pogon za proizvodnju i trgovinu crvenog mesa, investicija vrijedna preko 2 miliona KM

23.06.2020. 15:00 0

U Maglaju se otvara novi pogon za proizvodnju i trgovinu crvenog mesa – junetine, teletine i govedine. Investicija kompanije ''Euro Meat'' je vrijedna preko 2 miliona KM.

- Riječ je o potpuno novom pogonu, rađenom od nule, urađenom po najsavremenijim standardima - kazao je investitor Maid Jabandžić.

Pogon je urađen na bazi dugogodišnjeg znanja i iskustva investitora koji ovim ulaze u jednu potpuno novu kategoriju poslovanja.

- Investicija je u završnoj fazi, u toku je finalna faza instalacije opreme koja je po posljednjim standardima kad je u pitanju procesna obrada - kazao  je Jabandžić.

Očekuje se dobijanje dozvole a u prvo vrijeme bit će zaposleno više od 10 radnika. Proizvodnja će ići primarno za BiH mada već ima upita i za izvoz ali je o tome prerano govoriti.

- Jako mnogo očekujemo od ove investicije obzirom na svo znanje i iskustvo koje smo uložili kao i investiciju u opremu i infrastrukturu - navodi Jabandžić, poznati poduzetnik iz Tešnja, piše BiznisInfo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.