U organizaciji Općine i JU Biblioteka Maglaj

U Maglaju svečano obilježen Dan nezavisnosti BiH

1.03.2017. 22:56 0

U utorak je u kino sali Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' održana je prigodna svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Općine Maglaj i JU Opće biblioteke Maglaj.

Svojim prisustvom obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uveličali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

- Hrabrost i snaga volje iskazana na referendumu i borba za njenu opstojnost koja je uslijedila, obavezuju sve nas da predano, odgovorno i istrajno radimo na njenom daljem razvoju, njegujući bogatstvo bosanskohercegovačke različitosti, da na tom putu hodimo visoko podignute glave, ponosni kao i lik na stećku - istakla je predsjedavajuća Općinskog vijeća.

- Ja iskreno želim da dobrobit naše zemlje i budućih generacija nadvlada osobni interes, a sva ta različitost Bosne i Hercegovine postane naša prednost, te da radimo s ciljem da našoj djeci bude bolje. Osigurajmo kvalitetnu i zdravu budućnost mlađim generacijama, da njihov život ne bude puka borba za preživljavanjem u domovini, da njihovi putevi ne budu usmjereni ka drugim državama. Neka naša djeca prepoznaju ljepotu Bosne i Hercegovine, svoja znanja i talente njeguju u okriljima svoje zemlje - izjavio je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić. 

JU Opća biblioteka Maglaj raspisala je i konkurs povodom ovog značajnog praznika na temu „Patriotizam nije samo riječ“.

Tako je u saradnji sa Općinom Maglaj i Next Media d.o.o. Maglaj pripremila prigodne poklone za učenike osnovnih i srednjih škola čiji su se radovi posebno istakli u velikom broju pristiglih.

U sklopu programa tako je direktorica JU Opće biblioteke Nina Bunjevac-Salkić najboljim osnovcima uručila nagrade, a Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić nagradio je najbolje učenike srednjih škola, navodi se na zvaničnoj stranici općine Maglaj.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti delegacije su danas u prisustvu građana položile cvijeće u Parku ljiljana, proučile fatihu, odnosno na sebi svojstven način odale počast šehidima i poginulim borcima/braniteljima Maglaja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.