N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1557

Nastupit će 14. folklornih grupa iz BiH i inozemstva

U četvrtak u Maglaju 10. Internacionalni festival folklora ''Kolo na bosanskom ćilimu''

20.07.2015. 00:13 0

Pripreme za održavanje 10. jubilarnog festivala ''Kolo na bosanskom ćilimu'' u Maglaju na kome će nastupiti 14 folklornih grupa iz BiH i inozemstva u punom su jeku, potvrdio je za naš portal Atif Spahić, Predsjednik GFA Maglaj.

Maglaj će u četvrtak, 23. jula biti mjesto održavanja 10. Internacionalnog festivala folklora ''Kolo na bosanskom ćilimu'', a koji će u Maglaj dovesti 14. folklornih grupa iz Bosne i Hercegovine te inozemstva.  

- Ovom prilikom se izvinjavamo brojnim našim prijateljima koje nismo mogli pozvati jer je interes ove godine bio iznenađujuće velik. To nam donekle potvrđuje sam kvalitet i rejting festivala ali nas i žalosti što nismo mogli svima ispuniti želju. Ove godine smo pozvali društva koja prvi put učestvuju (Bosanska društva) i koja dolaze iz opština koje su prošle godine Maglaju pružile ogromnu podršku - navode iz KUD GFA Maglaj.  

Tokom noći te tokom narednih dana u Maglaj će pristići sve folklorne grupe iz inozemstva koje će uzeti učešće na ovogodišnjem jubilarnom festivalu. 

Gala večer 10. jubilarnog Festivala biti će održana u Maglaju u četvrtak 23. jula na velikoj pozornici koja će samo za ovu priliku biti podignuta na platou ispred DK ''Edhem Mulabdić'' u Parku Ljiljana.

- Pozivamo se sve prijatelje, Maglajlije i Maglajke, građane susjednih općina, sve ljubitelje folklora i dobre naše tradicije da nam se pridruže u četvrtak od 19,00 sati u Parku Ljiljana u Maglaju, kazao nam je Atif Spahić, Predsjednik GFA Maglaj.

Portal maglajinfo.com medijski je pokrovitelj ovog događaja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.