maglajinfo.com
vijesti maglaj 2058

U Maglaju upriličeno otvaranje Centra za mentalno zdravlje

27.04.2016. 15:53 0

U okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, koji podržava Vlada Švicarske a implementira Asocijacija XY u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, danas je upriličeno otvaranje rekonstruiranog Centra za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja u Maglaju.

Rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje centra za mentalno zdravlje u Maglaju koji je bio pogođen poplavama u maju 2014. godine Projekat mentalnog zdravlja u BiH proveo je s ciljem osiguravanja kvalitetne zdravstvene usluge za osobe sa mentalnim poremećajima i one kod kojih postoji rizik od razvoja mentalnih poteškoća.

Sanacijom ovog Centra omogućeno je bolje radno okruženje profesionalcima u mentalnom zdravlju i unapređena kvaliteta usluga mentalnog zdravlja.

Vrijednost projekta rekonstrukcije i obnove Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Maglaj je 52.528,00 KM.

Novi Centar za mentalno zdravlje danas su otvorili zajedno Joseph Guntern, direktor za saradnju Ambasade Švicarske u BiHGoran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, i direktorica Doma zdravlja Maglaj dr. Emira Drnda-Čičeklić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.