U Sukijja džamiji

U najstarijoj maglajskoj džamiji svečano obilježena noć pobjede na Bedru

15.07.2014. 04:13 0

U Maglaju je i 18. ramazanska noć bila u znaku obilježavanja velike pobjede muslimana na Bedru koja se obilježava 17. noć ovog mubarek mjeseca.

Sinoć je u najstarijoj maglajskoj džamiji, Sukijja džamiji u starom dijelu Maglaja održan kratak program povodom obilježavanja najveće pobjede muslimana, pobjede na Bedru.

 

Kratki program nakon klanjanja teravih-namaza počeo je učenjem odlomka iz Kur'ana imama, hatiba i muallima Sukijje džamije Atifa ef. Dedukića, a program je nastavljen izvedbom ilahija i kasida koje su prisutne podsjetile na veliku bitku te na Allahovog miljenika Muhammeda s.a.v.s.

 

Programu je prisustvovao veliki broj mladih ljudi koji su sinoć zijaretili starogradsku ljepoticu. Isto to pohvalio je Atif ef. Dedukić koji je u svom kratkom obraćanju priliku iskoristio iskazati dobrodošlicu svima te se zahvaliti prisutnima što su posjetili Sukijja džamiju i u njoj prisustvovali izvođenju kratkog programa. 

 

Obilježavanju pobjede muslimana na Bedru u Sukijji džamiji prisustvovao je Predsjednik MIZ Maglaj h. Mirsad Hasanić te veliki broj vjernika i vjernica maglajskih džemata. 

 

Nakon izvedenog programa druženje mladih vjernika i vjernica nastavljeno je uz kahvu i čaj u divanhani MIZ Maglaj. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.