maglajinfo.com
vijesti maglaj 540

Okupljanje u 11.00 sati

U nedjelju radionica ''Proljetno orezivanje u prvoj godini''

12.02.2020. 11:56 0

U okviru projekta ''Ekologika - Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'' za mjesec februar planirane su radionice praktične obuke za zainteresovane polaznike iz segmenta poljoprivrede, pčelarstva i sva ostala zainteresovana lica kojima je navedena tema interesantna.

Tema edukacija za nedjelju, 16. februara 2020. godine je prilagođena aktuelnom momentu "Proljetno orezivanje voćki u 1. godini", uz mjesto okupljanja Trg Alije Izetbegovića u 11.00 sati. Edukator na radionici je dipl.agronom Maid Suljaković.

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 9 mjeseci, u saradnji sa Udruženjem pčelara Maglaj i udruženjem "Agro-Liješnica", uz redovna obavještenja i priloge u saradnji sa FTV, RTV Maglaj, opštinom Maglaj, kao i internet medijima. Različiti oblici promotivnih i edukacijskih aktivnosti i radionica su osmišljeni u pravcu približavanja voćarskog i pčelarskog poziva mladim ljudima, ali i svima drugima koji to žele.

U narednom periodu planiramo realizovati zajedničku posjetu 50-tak članova udruženja poljoprivredno-pčelarskom sajmu u BiH (uz obezbjeđen lunch-paket), a sve u cilju nastavka zajedničkog druženja i saradnje. Za aktivne članove našeg udruženja (plaćena članarina za 2020.g.) posjeta sajmu je besplatna, a za ostale participacija troškova je 5 KM.

Naša organizacija “Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke“ sa Bijele ploče, je kandidovala projekat „Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica,“ koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), a upućen prema neprofitnim organizacijama civilnog društva.

Prisustvujte edukacijama, pratite projektne aktivnosti i posjetite sajam zajedno sa nama. Za sve informacije na raspolaganju je predsjednik udruženja na broju: 061806083, stoji u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.