maglajinfo.com
vijesti maglaj 2147

U okviru vježbe ''Civilni most'' tim eksperata posjetio Maglaj

13.03.2015. 16:24 0

Ove sedmice počela je vježba “Civilni most” u kojoj će 30 britanskih vojnika učestvovati u zajedničkoj vježbi sa Oružanim snagama i policijom BiH.

Britanski vojnici su specijalisti u odgovoru na prirodne katastrofe a u BiH su došli kako bi učili iz iskustva u odgovoru na prošlogodišnje poplave. Tokom naredne dvije sedmice, uz podršku lokalnih vlasti i relevantnih ministarstava, mješoviti UK i BiH timovi zajedno sa UNDP i američkim civilno-vojnim ekspertima, obilaze neka od područja koja su najviše pogođena poplavama u Doboju i Maglaju.

 

Mješoviti UK i BiH tim zajedno sa UNDP i američkim civilno-vojnim ekspertima posjetili su jučer Maglaj gdje su se susreli sa Antom Maglicom, komandirom Službe za CZ Maglaj. 

 

“Prošlogodišnje poplave su bile veoma teško vrijeme za mnoge ljude ali kroz sve to Oružane snage BiH i policija su bile prisutne na terenu u cijeloj BiH, spašavajući živote i pomažući zajednicama da započnu proces oporavka. Odlično je vidjeti da su britanske trupe došle u posjetu BiH kako bi razmjenili iskustva te naučili neke nove lekcije iz ovdašnjeg iskustva, te radili na poboljšanju naše sposobnost da u budućnosti odgovorimo na prirodne katastrofe,” rekao je ambasador Ferguson.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.