maglajinfo.com
vijesti maglaj 1152

U Osnovnoj školi ''Maglaj'' uveliko traju pripreme pred novu školsku godinu

7.08.2015. 12:03 0

Školska 2015/'16 godina počet će zvanično 1. septembra a u JU OŠ ''Maglaj'' uveliko traju pripreme kako bi sve bilo spremno za prijem učenika te novu školsku godinu.

Dok učenici uživaju u zasluženom raspustu, za zaposlene u Javnoj ustanovi OŠ ''Maglaj'' tokom raspusta odmora nema. Sve aktivnosti usmjerene su ka tome da školske prostorije spremno dočekaju učenike koji će najvjerovatnije 1. septembra sjesti u školske klupe. 

- Završeno je krečenje hodnika i učionica, kako bi bile spremne za početak školske godine i prijem novih učenika. U područnim školama Liješnica i Ulišnjak završena je instalacija grijanja na pelet. Također u toku su i pripreme, odnosno prikupljanje potrebne dokumentacije za izgradnju nove zgrade u Bočinji, sredstva su osigurana, čeka se urbanistička i građevinska saglasnost iz općine, kazao je za maglajinfo.com Reuf Husejnović, predsjednik Školskog odbora JU OŠ "Maglaj". 

- U toku je nabavka potrebnih nastavnih sredstava te opreme za kabinete fizike, biologije, hemije a zahvaljujući sredstvima Programa EU za oporavak od poplava, kao i oprema za nastavu Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kazao je Husejnović. 

U dvorištu ove maglajske škole prije nekoliko dana završena je i instalacija dječijeg igrališta koje je obezbjedila Nevladina organizacija World Vision - Dječiji kutak koja već duže vrijeme održava svakodnevne radionice u prostorijama ove škole.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.