U petak izbor sportiste grada Maglaja

24.02.2014. 16:37 0

Manifestacija koju tradicionalno organizuje RTV Maglaj pod pokroviteljstvom Općine i načelnika Mehmeda Mustabašića, 'Izbor sportiste Maglaja' biti će održana u Sali OV Maglaj 28. februara, u DK 'Edhem Mulabdić' na kojoj će najuspješnijima u pet kategorija biti dodijeljene nagrade i priznanja.

Kazimir Kapidžić, Enes Sejmenović, Hajdar Lošić, Elvir Arnautović i Nejra Bradarić bili su članovi žirija koji su na osnovu prijedloga klubova i u skladu sa Kriterijima, sa kojima su bili upoznati svi sportski klubovi, donijeli odluku o nominovanim i najboljima. Ove godine nagrade i priznanja dodjeljuju se u pet kategorija i to: izbor za najboljeg sportistu - sportistkinju, izbor za najuspješnijeg sportskog radnika, izbor za najboljeg sportistu invalida, izbor za najuspješniju ekipu i priznanje za razvoj omladinskog sporta. 

 

Lejla Suljaković, koja igra poziciju libera i predvodi žensku ekipu OK Maglaj jedna je od najboljih igračica na poziciji libera u Federaciji i potencijalna juniorska reprezentativka BiH, Jasmin Ćatić, član domaćeg RK i golman kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ashar Čakrama, član kadetske kuglaške reprezentacije BiH sa kojom je učestvovao na 10. SP za kuglaše mlađe od 18 godina, a po rezultatu peti je među kuglašima Federacije u konkurenciji su za priznanje najuspješniji sportista - sportiskinja Maglaja za 2013. godinu.

 

Fuad Vrgovčević, predsjednik Takmičarske komisije SRS Federacije, glavni sudija SP u sportskom ribolovu za invalide i predsjednik SRD Bosna Maglaj, Damir Bašić, dugogodišnji igrač a sada trener omladinskih pogona KK Maglaj, sportski menadžer, organizator zimskih i ljetnih kampova te međunarodnih susreta mladih košarkaša i Esad Mašić, član Uprave NK VIS, delegat Druge nogometne lige federacije kandidati su za najuspješnijeg sportskog radnika. 

 

Za priznanje najbolji sportista invalid nominovani su strijelci - invalidi: Fikret Smajlović i Izudin Husanović, te Edib Šahman koji je državni prvak u stonom tenisu, najuspješniji strijelac - invalid Premijer lige Federacije u svojoj kategoriji. 

 

Za najuspješniju ekipu konkurišu NK Natron, ženska ekipa OK Maglaj i RK Maglaj.

 

Za priznanje za razvoj omladinskog sporta konkurišu SRD BosnaŠkola rukometa RK Maglaj te Košarkaški klub Maglaj.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.