Dž. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1291

U podnožju Sikole ponovo pokrenuto klizište nastalo usljed majskih padavina

25.02.2015. 13:53 0

Jedno od mnogobrojnih klizišta nastalih usljed prošlogodišnjih majskih padavina aktivirano je ponovo u podnožju Sikole. Na licu mjesta zatekli smo Radnu jedinicu za održavanje pruge, službeno odjeljenje JP ŽFBiH Direkcije Zavidovići.

Na području Sikole, dijela uz rijeku Bosnu, pokrenuto je klizište koje je već evidentirano u maju 2014. godine, a sada je ponovo usljed padavina pokrenuto, pa tako lijevom kolosijeku pruge Maglaj - Natron, relacija Maglaj - Zavidovići, prijeti opasnost nasipa i blokiranja. 

 

,,Ovo je jedno od niza klizišta, i to manjih, reći ćemo, na ovoj relaciji'' - ističe službeni tehničar s kojim smo razgovarali.

 

Nasip zemlje je pomjeren do samih tračnica i zakopao je odvodni kanal, ali je tok ipak ostao prohodan. Većih posljedica zasada nema, s tim da je situacija neizvjesna i zavisi od količine padavina u narednim danima.

 

Radna jedinica za održavanje pruge Direkcije Zavidovići, čijoj nadležnosti pripada i ovaj dio pruge, očekuje do kraja dana završetak radova oko otkopavanja i čišćenja odvodnih cijevi.

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.