maglajinfo.com
vijesti maglaj 2902

HF EXIT: U posjeti kod jednog penzionera i drugog bolesnog, ali i kod novorođenog Maglajlije

8.05.2016. 22:34 0

Predstavnici HF EXIT-a bili su u posjeti tek rođenom Elminu Mustafiću, drugom sinu Neveline i Edina Mustafić. Pored uručenog poklona od 50,00 KM, obilazak porodice Mustafić bio je u tradicionalnom islamskom duhu prilikom čega je novorođenom Elminu proučen ezan, ikamet i dova.

Mehmed Saračević (1932), maglajski penzioner, ugostio je članove fonda u vrlo lijepom ambijentu i prisjetio se neprilika za vrijeme poplava 2014. Već 6. godinu živi bez supruge, ali kaže da se morao naviknuti na to, te ističe da dane upotpunjuje stalnom šetnjom i sada već posijanom bašticom. Druženje s gosp. Saračevićem bilo je u cilju posjete penzionerima, tako da je na ime toga uručen simboličan poklon od 25,00KM.

Nešto tužnija slika bila je u kući našeg sugrađanina, poznatog Spahe iz Ulice Ilijasa Smajlagića, koji je navršio sedmi dan bolovanja od operativnog zahvata. Iako vidno teško poslije operacije bruha, Spaho se rado pridigao i ukratko ispovijedio svoje trenutno zdravstveno stanje. Na ime postoperativnog liječenja iz fonda je donirano 150,00 KM.

,,Ekipa fonda nastavlja sa sedmičnim posjetama, a sve se realizira podrškom naših dobrih sugrađana. Do sada nam je u toku aprila donirano 2059,60KM, od čega smo kroz posjete već uručili 925,00KM. Sve radimo altruistički i volonterski. Budimo dio dobra, zajedno možemo mnogo'', poručuju iz tima Humanitarnog fonda EXIT-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.